Your browser is out-of-date!

For a richer surfing experience on our website, please update your browser. Update my browser now!

×

Swarnim Sankul, Gandhinagar 2011 -2013

The client expressed interest in designing new office spaces for the Chief Minister and his cabinet, as well as general development of the Sachivalaya Campus. The client wanted an iconic office building that would enhance the Gujarat government’s image and house various corporate functional requirements. 

The project posed various challenges to integrate these new functions within the existing campus in a short time frame. HCP studied the existing skyline of the Sachivalaya Campus and proposed two blocks on the north and south side of the central Legislative Assembly building. The massing of these proposed buildings is in accordance with the Legislative Assembly, forming an integral part of the visual corridor from the Central Vista.

The overall building mass, facade design, stone cladding and exposed concrete acknowledges the site configuration, solar orientation and harmonious integration within the existing campus. The project uses straight forward techniques to achieve a comfortable working environment such as double glazed windows, green courtyards, wide corridors as buffer spaces and deep facades in the southern end to remove the excess heat.

Built-up Area: 20,100 Sq. M
Client: Roads And Building Department, Govt. Of Gujarat
Cost: 220 Crores
Status: Built

 

DRAWINGS

PHOTOGRAPHS